У Чернівцях відбулась лекція про єврейську ідентичність

Йосиф Зісельс провів лекцію на тему «Особливості та парадокси єврейської ідентичності»

Про головне

Галина Волощук

30 квітня в Літературному целанівському центрі Йосиф Зісельс провів лекцію на тему «Особливості та парадокси єврейської ідентичності»

Продовжується цикл лекцій відомих фахівців, які стосуються різних єврейських культурно-історичних сфер життя Чернівців. І цього разу відбулась третя лекція голови Асоціації єврейських організацій та громад України Йосифа Зісельса.

Лектор пояснив особливості єврейської ідентичності від моменту, коли євреї були лише окремою релігією, до періоду етнічної приналежності.

«Євреї сьогодні нічим не відрізняються від інших мешканців міста. У них лише є певні свої питання, наприклад, релігія. Якщо тяжко їм, то тяжко й іншим. Якщо добре їм, то добре й іншим. Тобто всі мають однакові права. Кожен може себе однаково проявити, і це важливо».  

Йосиф Зісельс, голова Асоціації єврейських організацій та громад України

На думку Йосифа, лекція була складною, але йому ця тема цікава, і він з радістю поділився нею з гостями.

«Чернівчани живуть поміж євреїв, хоч їх залишилось небагато. Але важливо знати, хто поруч з тобою живе, яка в них історія, чому вони раніше відрізнялись від інших, а сьогодні майже ні. Мені хочеться привернути увагу до цієї теми, показати що не все так просто в питаннях єврейської ідентичності, як інколи вважається».   

 Йосиф Зісельс, голова Асоціації єврейських організацій та громад України

Переглянути відео лекції можна за посиланням.

Фото Галини Волощук

Схожі публікації