У Чернівцях стартував театральний німецькомовний фестиваль Brecht.czernowitz

Що буде якщо запросити щуку на чай або Паперова драма на чернівецькій сцені

Про головне

Юлія Драган

1 березня у Центральному палаці культури у Чернівцях молодіжний театр «Буковинський фенікс» представив драму відомого німецького драматурга Егона Вольффа «Паперові квіти»

Це розповідь про трагічне кохання молодої вдови Єви та Хехта (Щуки) – безхатченка з дивакуватою поведінкою. Жінка дозволила йому залишитися у себе після того, як він допоміг донести їй сумки додому. Незабаром Єва починає бачити у юнакові щось унікальне, жаліє його, закохується. Щука, тобто Хехт, завжди різко і боляче відштовхує її ніжність, постійно складаючи квіти з газетного паперу. 

Егон Вольфф показав внутрішні життєві суперечки та важкий психологічний стан героїв, які побачили щось схоже у своїх життєвих ситуаціях. Тема п’єси – це руйнація впорядкованого світу. Героїня терпить Щуку аж до немислимого, тому що він, крім того, що знищив Євин світ, також і звільнив її від усього штучного.  

«Паперові квіти» є дуже популярними у всьому світі. Після опублікування на Кубі, п’єса отримала нагороду театру «Casa de las Americas» 1970 року, найпрестижнішу премію в Латинській Америці.  

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

60-тихвилинну драму німецькою мовою грали двоє буковинських акторів: Катерина Литвин та Іван Онисько. Це була перша із шести вистав, які представлятимуть протягом 1-3 березня у Центральному палаці культури.

На фестивалі виступатимуть театральні групи з Тімішоари (Румунія), Києва, Кременчука, Житомира, Запоріжжя та Чернівців.

Також відбудеться серія майстер-класів для учасників Фестивалю за участю тренерів з Німеччини (Франк Бобран), Росії (Борис Лейнвебер) та Румунії (Ізольде Кобєц, Еніко Бленессі).

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Матеріал Вікторії Корсун
Фото Юлії Драган

Схожі публікації