У Чернівцях розпочався тиждень рейдів зовнішньої реклами

У міській раді роз’яснили правила розміщення зовнішньої реклами на вулицях міста

Про головне

Аліна Лісненко

На прес-конференції 17 листопада головний архітектор міста Наталія Хілько та керівник МКП «Реклама» Тарас Унгурян розповіли, що досі впорядкування рекламних вивісок регулювалося положенням 2012 року, яке є недосконалим.

«Чинне положення по впорядкуванні реклами, яке було прийняте в 2012 році, не зовсім досконале. Бо на той час в інших містах вже існувала система, тобто карта, яка робила градацію по встановленню зовнішньої реклами. Якщо в історичному середовищі рекламні вивіски потребують більш детального вивчення, відповідно у місті повинні бути зони. Перша зона — з підвищеними вимогами, друга зона – з послабленими вимогами, це може виразитися і в розмірах вивісок, оплаті. І третя зона — де є менше громадян, і вимог до реклами теж менше».

Наталія Хілько, головний архітектор міста Чернівці

Текстовий та графічний блок Odoo .

Фахівці міської ради спробували вдосконалити дозвільний механізм і прописати два регуляторні акти, які б стосувалися зовнішньої реклами та вивісок. Після півторарічної роботи створили нове положення, однак і досі позитивного рішення з Києва не отримали.

Тарас Унгурян пояснив, що сьогодні у Чернівцях розміщено 524 зовнішніх рекламних носії, проте у Вінниці, яка є більшою за площею та населенням, реклами на 205 одиниць менше.

Аналізуючи досвід інших міст, міська влада вирішила ввести мораторій на розміщення реклами у Чернівцях. Однак це істотно не вплинуло на кількість реклами і на надходження коштів до місцевого бюджету також.

Водноча Тарас Унгурян повідомив, що розпочинається тиждень рейдів. Передусім працівники комунального підприємства «Реклама» перевірятимуть «спотикачі», розміщення яких дозволено біля магазинів, фірм та підприємств лише у робочий час закладів.  

Схожі публікації