У Чернівцях презентували книги Таїсії Наконечної

Авторка презентувала «Безріччя 2.0» та «Життя під парасолею»

Про головне

Галина Волощук

3 травня у Медіа-центрі «Belle Vue» відбулась презентація книг Таїсії Наконечної «Безріччя 2.0» та «Життя під парасолею»

«Безріччя 2.0» є перевиданою та доповненою книгою «Безріччя», яка перемогла в літературному конкурсі Вадима Коваля. Назва книги пов’язана із поєднанням несумісних творів в одній книзі.

«Спочатку я не могла знайти твори, які могла би поєднати в одну книгу. Але потім я перебрала всі свої зошити, і перечитала ще раз цю книгу. Так я зрозуміла, що вона заслуговує на те, аби ще раз ожити. Або хоча би нагадати про те, що була така книга. Пізніше з’явилась ідея доповнити її новими віршами. Так з’явилась книга «Безріччя 2.0»». 

Таїсія Наконечна, письменниця

Назва книги «Безріччя 2.0» пов’язана з матеріальними речима, а саме з їх відсутністю. Кожен, хто відкриє книжку, заглиблюється в себе, і творить щось своє.

Книга написана олівцем. Таїсія ділиться тим, що у цей період писала тільки ним. Навіть якщо поруч була лише ручка, вона не могла писати, і шукала олівець.

Odoo CMS - велика картинка

Друга книга «Життя під парасолею» є двомовною з авторським перекладом. Назва книги пов’язана з однією історією в книзі, яка є найбільш мотивуючою до того, аби жити. Таїсія каже, що в цих творах не варто шукати лише її, адже вона передає почуття та переживання своїх друзів.

«Творчість – це частина мене. Свідомо я би не відмовилась від цієї частини мене, адже в минулому це принесло мені дискомфорт. Ця книга присвячена друзям, про яких я пишу. Останні кілька років, в яких ми пам’ятаємо події на майдані, революцію, початок війни, та ще до того сталась трагедія з моєю подругою, стали для мене вирішальними. Ці речі падали і розривались болючими мінами у мене в середині, і підштовхували до рішення повернути творчість у своє життя».  

Таїсія Наконечна, письменниця

Odoo CMS - велика картинка

Трансляцію презентації дивіться за посиланням.

Фото Галини Волощук

Схожі публікації