У Чернівцях презентували додаток для захисту довкілля, який допомагає заощаджувати

«Кліматичні краплі» – платформа екологічно дружніх вчинків

Про головне

Оксана Чорна

«Зелені» вчинки користувачів трансформують у реальні бонуси

16 лютого у Чернівцях відбулася презентація мобільного додатку «Кліматичні краплі». Засновник додатку Кирило Томляк розповів про створену ним програму, яка сприяє скороченню забруднення атмосфери.

Мобільний додаток фіксує екосвідомі дії та винагороджує користувачів бонусами та знижками. В основі програми – кліматична крапля, яка співвідносна 1 кілограму парникового газу СО2, який не потрапляє до атмосфери. Кліматичні краплі нараховуються за пересування на велосипеді, генерацію «зеленої» електроенергії та заходи з енергозбереження в будівлях. Отримати 1 таку краплю можна, наприклад, проїхавши 3 кілометри на велосипеді.

Кирило Томляк створив цей додаток улітку 2017 року, і вже у вересні програма запрацювала в Житомирі. Зараз нею користуються вже понад 600 українців та підтримують її 7 компаній. Додаток працює на операційній системі Android, невдовзі має з’явитися версія і для iOS.

«Ми «озеленюємо» знижки, створивши мобільний додаток, який стимулюватиме екологічно-хороші вчинки. Упродовж року кожна людина спричиняє 7-10 тонн викидів СО2 в атмосферу. Наш додаток може допомогти скоротити ці викиди на 1 тонну. Наприклад, за пересування містом на велосипеді замість автомобіля можна отримати чашку кави, обмінявши на неї кліматичні краплі».  

Кирило Томляк, засновник мобільного додатку

Odoo CMS - велика картинка

У Чернівцях партнером програми є компанія «Енергія природи». За екологічно дружні вчинки у нашому місті можна буде отримати 10% знижки на будь-яку продукцію компанії. Одна екологічна крапля еквівалентна трьом гривням.

Вже наступного тижня екологічні краплі можна буде отримати і за відсортовані відходи та висаджування дерев. Також Кирило Томляк планує запустити додаток в Албанії. 

Фото та матеріал Оксани Чорної

Схожі публікації