У Чернівцях обговорять бюджет участі,розвиток міста та громадського простору

Чернівчан запрошують на дискусію в рамках проекту CANactions

Про головне

Аліна Лісненко

В рамках проекту CANactions19 травня у Чернівцях відбудеться презентація школи, дискусія щодо бюджету участі,розвитку міста та громадського простору

CANactions – це інтегрований розвиток міста. Навчання учасників розпочалось у жовтні і закінчиться 2-3 червня в Києві у Мистецькому арсеналі. В Чернівцях (вул. Челюскінців, 4) відбудеться презентація, на якій організатори будуть розповідати про школу, чим вони займалися, як навчалися та як надалі будуть це застосовувати. Також учасники проекту повідомлятимуть про проект #Graviton, в якому покажуть пропозиції щодо розвитку цього району, можливості його ревіталізації та поєднання разом із містом так, аби він не здавався окремою частиною. Учасники CANactions дослідили громадські місця, дороги, місця скупчення людей, дитячі майданчики, економічну ситуацію району, місце розташування смітників та дізналися думку мешканців, спілкувалися з дітьми. Робили експеримент,  до прикладу, як спуститися до річки Прут та чи можна зробити там прохід. Провели воркшоп на якому було досліджено, що хочуть та не хочуть бачити мешканці цього району.

Також на презентації буде проведена дискусія з бюджету участі:«Активний Graviton» та  проект, який планується втілити на Челюскінців. Відбудеться демонстрація фільму «Tedx» про урбаністику та міське планування. А 20 травня буде відбуватися воркшоп на Гравітоні, який розпочнеться о 13:00. Там організатори будуть демонструвати роботи, які вже зроблено, опитувати людей про їхні вподобання та вислуховувати їх пропозиції.

Джерело фото

Схожі публікації