У Чернівцях фотохудожники показали своє «Оточення» (ФОТО)

Роботи представили фотографи з Чернівців, Івано-Франківська, Києва та Одеси

Про головне

Оксана Чміль

Всеукраїнську виставку відкрили в центрі культури «Вернісаж»у Чернівцях

Над створенням виставки працювали члени чернівецького фотоклубу «Позитив» та Національної спілки фотографів України. В галереї зібрано близько 100 пейзажних фото. Їхніми авторами є вже відомі фотографи: Віктор Нагорний, Сергій Ахременко, Кіра Ставчанська, Володимир Лобанов, Ігор Лопатюк, Тарас Перун, Ольга Прокопюк, Василь Салига, Володимир Царюк, Роман Михайлюкє.

"Ця виставка довго народжувалася, і так ставалося, що вона декілька разів переносилась. Фотографи до неї дуже готувалися, тому вона вийшла дуже потужна. Цікаво те, що вона не тільки представляє обласну спілку фотографів, а й є всеукраїнською виставкою. Є наміри зробити наступну виставку міжнародною. Вона отримала резонанс, адже принципово відбувся відбір саме професійних фотохудожників".

Юрій Суркун, спеціаліст управління культури

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

 Фото Максима Козменка

"Було дуже багато перешкод, але нарешті ми відкрили цю виставку. І я дуже щаслива, що це відбулося якраз напередодні новорічних та різдвяних свят".  

Лариса Куваєва, директорка центру культури "Вернісаж"

За словами фотографа Сергія Ахраменка, його фото – це одне з бачень пейзажу.

"Якщо фотографи-пейзажисти фотографують тіло Землі, то можна фотографувати тіло людини, як тіло Землі. Цей жанр називається бодіскейп. В Чернівцях дуже рідко проходять такі заходи, хотілося б частіше. Взагалі-то я можу робити виставки раз на місяць на різну тематику. Хочеться, аби заходи такого рівня проходили хоча би раз на місяць, а не раз на рік".

Сергій Ахраменко, фотограф

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

 Фото Оксани Чміль

"Я знімаю документальну фотографію, розкриваю соціальні та проблемні питання. Це була спроба перенести в тему пейзажу мою соціальну фотографію. Речі, які я помічаю, намагаюсь показати іншим, і в кожній з моїх картин є посилання до того, що за цим всім стоять люди, їхні дії, якісь їхні сили, моменти байдужості, недоопрацювання, або ж просто участі як такої". 

Василь Салига, фотограф

На відкриття виставки прийшли не тільки друзі фотографів, а й багато чернівчан. В галереї вже прикрасили ялинку, де панує справді святковий настрій. Фотовиставка "Оточення" триватиме до 31 грудня цього року.

Odoo CMS - велика картинка

 Фото Максима Козменка

Схожі публікації