У Чернівцях через негоду дерева загрожують безпеці мешканців

У міській раді Чернівців обговорили питання обрізки та формування крон дерев

Про головне

Юлія Драган

21 лютого у Чернівецький міськраді розповіли про догляд за деревами

Щороку під час зимового та весняного періоду проводиться обрізання дерев задля омолодження, чищення та формування крон, заявив Олександр Брязкало, керівник Чернівецького міського комунального виробничого тресту зеленого господарства та протизсувних робіт.

"Велика кількість дерев у Чернівцях висаджена не за нормами законодавства. Через це руйнуються фасади будинків та порушуються санітарні норми".  

Олександр Брязкало, керівник Чернівецького міського комунального виробничого тресту зеленого господарства та протизсувних робіт

Головною причиною гниття дерев після сезонної обрізки Брязкало назвав надлишок солі у ґрунті, якою посипають доріжки, особливо під час зимового періоду.

Унаслідок обвалу дерев після останніх снігопадів були зруйновані лінії електропередач, пошкоджено 8 машин, відключено світло у житлових будинках. Олександр Брязкало додає, що вчасно все прибрати та розчистити не було змоги, внаслідок чого декілька помешкань міста були залишені на 2-3 доби без світла. Через некомпетентність, часто дерева насаджують під лініями електропередач, тому працівникам комунальних служб доводиться підрізати їх.

Odoo CMS - велика картинка

Також із зауваженнями звернулись представник екологічної інспекції в Чернівецькій області Собко Микола Степанович та спеціаліст із благоустрою при виконавчому комітеті міської ради Марчак Микола Гнатович, які наголосили на збереженні лип на вулиці Героїв Майдану, та на непрофесійній поведінці працівників комунальних служб, які спалюють гілля дерев просто посеред вулиць.

Основні причини неякісного виконання робіт пояснюють малою кількістю працівників, низькою зарплатнею та поганою якістю техніки, пояснює керівник зелентресту.

Фото та матеріал Юлії Драган

Схожі публікації