У Чернівецькій області запрацював Ситуаційний центр обласної поліції

Для обробки відео по регіону використовують 200 камер

Про головне

Аліна Лісненко

20 червня стартував роботу Ситуаційний центр поліції у Чернівецькій області, оснащений сучасним обладнанням

Центр оснащений обладнанням для трансляції та обробки відео з 200 камер, встановлених по всьому регіону, а також дроном, який можна використовувати при надзвичайних ситуаціях або для розкриття злочинів. Крім того, в рамках відкриття Центру відбулася презентація додатку для зв'язку з поліцією, повідомляє прес-служба Нацполіції України.

За словами заступника гоови МВС України Тетяни Ковальчук, використання таких технологій дозволить адекватно реагувати на загрози та виклики сьогодення. Зокрема, діяльність правоохоронних органів стане більш ефективною у сфері протидії злочинності, а також охорони публічного порядку та безпеки громадян.

Odoo CMS - велика картинка

«Ми пишаємося, що можемо стати частиною цього проекту, допомогти поліції. Ми будемо в партнерстві з Нацполіцією покращувати роботу, розширювати географію, додавати новий функціонал. Наразі технології – це те, що може покращити роботу поліції, а робота Національної поліції – це збережені життя громадян».

Дмитро Дворчанський, керівник проекту «My Pol»

Олексій Сергєєв зазначив, що оператори 102 Чернівецької області щодня прийматимуть близько 150-170 викликів громадян. Оператори Чернівецької області пройшли відповідне навчання і є висококваліфікованими та професійними фахівцями. За результатами тестувань презентованої сьогодні інформаційної платформи вже відомо, що на прийняття одного виклику оператори витрачають 1 хвилину 13 секунд при нормативі – до двох хвилин. На звернення громадян в цілодобовому режим реагуватимуть 23 наряди патрульної поліції в обласному центрі, а також понад 20 груп реагування патрульної поліції – в районних центрах і містах області, йдеться у повідомленні.

Джерело фото

Схожі публікації