У 20 містах України покажуть фільм про Олега Сенцова

Так святкуватимуть день народження українського режисера, засудженого в РФ до 20 років ув’язнення

Про головне

Оксана Чорна

13 липня відбудеться спеціальний показ документального фільму "Процес" Аскольда Курова, присвячений до дня народження його головного героя – українського режисера Олега Сенцова

Про це повідомляє Громадське з посиланням на компанію "Артхаус Трафік".

Покази відбудуться більш ніж на 20 локаціях у Києві, Вінниці, Запоріжжі, Ізюмі, Костянтинівці, Львові, Рівному, Сєверодонецьку та інших містах. Вхід на сеанси безкоштовний.

Фільм демонструється мовою оригіналу з англійськими субтитрами. Організатори події також закликають усіх небайдужих надсилати листи Олегу і підтримувати його сім'ю через сайт solidarityua.info.

"Процес" Курова розповідає про суд над Сенцовим і спроби сім'ї, друзів та адвокатів звільнити режисера. Назва стрічки відсилає до кафкіанської абсурдності подій, показуючи, як у тоталітарній державі жертвою бюрократичної машини може стати будь-яка людина.

Нагадаємо, у серпні 2015 року суд у РФ визнав Олега Сенцова і Олександра Кольченка винними у створенні в Криму терористичної організації, скоєнні двох терактів і підготовці ще одного, а також у спробі придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні зброї.

Сенцов був засуджений до 20 років колонії, Кольченко – до 10 років позбавлення волі. 

Джерело фото

Схожі публікації