Трансгендерні військові в армії США можуть продовжувати службу – Маттіс

Заява Трампа про заборону військової служби для трансгендерів збурила ЛГБТ-спільноту в країні

Про головне

Оксана Чорна

Серед 1,2 мільйона чинних військових у США майже 2,5 тисячі можуть бути трансгендерами  

Міністр оборони США Джим Маттіс заявив у понеділок, що Білий дім до сих пір не надав політичних вказівок щодо трансгендерних осіб, які працюють у війську. Міністр повідомив про перспективу продовження військової служби транссексуалами, незважаючи на заборону президента Дональда Трампа у Twitter.

Про це інформує CNN.

"Політики вирішать, чи можуть трансгендери працювати, за яких умов, які медичні послуги їм потрібні. Це питання дуже складне, чим більше я його вивчаю, тим більше нюансів дізнаюся. Потрібно зважати на ймовірність конфіденційності, яку ми поважаємо. Зараз я очікую вказівок президента з цього приводу".

Джим Маттіс, міністр оборони США 

Нагадаємо, наприкінці липня американський президент Дональд Трамп заявив, що трансгендерні люди не можуть служити в армії в жодній ролі, передає ВВС.

Він написав у Twitter, що порадився щодо цього з військовими експертами і послався на "величезні медичні витрати".

Це рішення здивувало Об'єднаний комітет начальників штабів США. Пентагон заявив, що очікує офіційного наказу, перш ніж приймати зміни в політиці.  

Адміністрація Барака Обами торік дозволила трансгендерам служити у Збройних силах. Але на початку місяця міністр оборони Джим Маттіс погодився на шість місяців відкласти прийняття трансгендерів на службу в армію.

Минулого тижня п'ять трансгендерних військовослужбовців подали позов проти директиви Трампа, стверджуючи, що таке рішення є неконституційним.

За підрахунками Rand Corporation, серед 1,2 мільйона чинних військових у США 2450 можуть бути трансгендерами.  

Джерело фото

Схожі публікації