Тернополянин торгував медичними довідками

Підозрюваному повідомили про підозру та готується клопотання про застосування запобіжного заходу

Про головне

Буняк Тетяна

Чоловік встановив "таксу" на довідку - 3750 гривень. За ці гроші можна було "захворіти" для військомату чи отримати меддовідку для водійських прав

Тернополянин отримав неправомірну вигоду за медичні довідки, передає "Depo.ua" за інформацією прес-служби облпрокуратури.

Досудове розслідування встановило, що чоловік вимагав та отримав неправомірну вигоду у сумі 3750 гривень від тернополянина за вплив на осіб уповноважених на виконання функцій держави, щодо безперешкодного та швидкого отримання медичних довідок щодо придатності до керування транспортним засобом та не вчинення дій відповідно до Закону України "Про військовий обов'язок та військову служб".

Чоловік обіцяв клієнтам оформити довідки, які допоможуть їм уникнути військової служби. Також пропонував допомогу із отриманням водійських прав.

Протиправну діяльність чоловіка викрили спільно працівники Тернопільської місцевої прокуратури, ГУНП в Тернопільській області та УЗЕ в Тернопільській області ДЗЕ Нацполіції України після отримання зловмисником неправомірної вигоди.

Шахрай казав, що має знайомого медика, який допоможе "захворіти", щоб не забрали до армії, оформить довідки, які підтвердять придатність до керування транспортним засобом.

Місцеві прокурори здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ст. 369-2 КК України - зловживання впливом стосовно місцевого жителя.

Підозрюваному повідомили про підозру та готується клопотання про застосування запобіжного заходу.

Джерело фото

Схожі публікації