Суд не задовольнив позову щодо порушення виборчого законодавства Новоселицькою РВК

Позов подала БПП "Солідарність"

Про головне

Ярина Боринець

Чернівецький окружний адміністративний суд не задовольнив позову від Новоселицької районної партійної організації БПП "Солідарність" щодо порушення процедури формування Новоселицької міської виборчої комісії. 

14-го листопада, Новоселицька районна організація політичної партії БПП "Солідарність" подала позов до суду щодо порушень виборчого законодавства Новоселицькою районною виборчою комісією.

У своїй позовній заяві представники політичної партії вимагали щоб суд затвердив, що Новоселицька РВК порушила порядок проведення жеребкування щодо включення кандидатур на членів Новоселицької міської виборчої комісії

Також у заяві вимагалося зобов’язати Новоселицьку РВК провести жеребкування до складу Новоселицької міської виборчої комісії у відповідності до чинного законодавства.

Представники Солідарності, які були присутні під час засідання комісії 10-го грудня, стверджують, що в момент коли приймалося рішення про створення Новоселицької міської виборчої комісії та розподілялися посади в комісії, не було необхідного кворуму для визнання рішень комісії чинними.

Голова Новоселицької РВК – Василь Чеботару, в свою чергу, стверджував, що на засіданні були присутні 10 членів комісії, проте протокол засідання він надав вже під час судових слухань. Оскільки суд не отримав достатньо доказів, які підтверджували б порушення виборчого законодавства, в задоволенні позову було відмовлено. 

Джерело фото

Схожі публікації