Справу українських моряків, затриманих за підозрою в контрабанді наркотиків, розглядатимуть у Мадриді

Під час обшуку на судні виявили 600 мішків гашишу вагою близько 18 тонн

Про головне

Оксана Чорна

Арештовані в Іспанії за підозрою в контрабанді наркотиків українські моряки утримуються у місті Альмерії та перебувають у задовільному стані

Про це начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич повідомив Радіо Свобода.

За словами представника зовнішньополітичного відомства, український консул підтримує постійний контакт з адвокатом та іспанськими правоохоронцями, у провадженні яких перебуває справа.

"Затриманих забезпечено державним адвокатом, а також україномовним перекладачем. Вони перебувають у задовільному стані, скарг на умови тримання та санітарно-гігієнічні умови не заявляють. Моряки мають можливість спілкуватися з рідними в Україні. За попередньою інформацією, їх справу передадуть до суду першої інстанції міста Мадрид". 

 Василь Кирилич, начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС

Нагадаємо, у складі екіпажу затриманого 8 серпня іспанськими правоохоронними органами судна Lady Boss під прапором Коморських островів є 11 громадян України, а також двоє громадян Болгарії.

Затримання відбулося в міжнародних водах неподалік від іспанського порту Альмерія на підставі Віденської конвенції про боротьбу проти незаконного обігу наркотичних засобів та за згоди держави прапора судна. Під час обшуку на борту судна виявили наркотичні речовини – 600 мішків гашишу вагою близько 18 тонн.

Джерело фото

Схожі публікації