Справа "Вікторії": в Одесі почали судити пожежного

Прізвище пожежника Бондаря в матеріалах справи з'явилася лише в лютому 2018 року

Про головне

Ярина Боринець

Київський районний суд Одеси 28 березня приступив до розгляду справи провідного інспектора Київського райвідділу ДСНС України в Одеській області Леоніда Бондаря, на якого покладається частина провини за трагічну пожежу в дитячому таборі "Вікторія"

Бондаря звинувачують за ст. 367 КК України - службова недбалість. За версією слідства, Бондар в ході перевірок встановив факти порушення протипожежної безпеки у "Вікторії", але не вжив необхідних заходів для того, щоб зупинити роботу табору до їх усунення. Про це повідомляє місцеве видання "Таймер".

Сам Бондар провину заперечує: він вважає, що його просто призначили "стрілочником", якого роблять крайнім для того, щоб не привертати до відповідальності більш високопоставлених осіб. За словами Бондаря, він свою роботу виконав в повному обсязі і передав свої висновки начальству, проте ходу його документам не дали - зокрема, не оформили позов до суду з вимогою про тимчасове припинення роботи табору.

На судовому засіданні адвокат Бондаря підкреслив, що з обвинувального акта в принципі не зрозуміло, які саме дії не вжив Бондар. Крім того, адвокат зазначив, що прізвище Бондаря в матеріалах справи з'явилася лише в лютому 2018 року, тоді як раніше в документах фігурували зовсім інші люди. Однак тепер ні до кого з них претензій у правоохоронців немає, з посади ніхто з них не відсторонений. На підставі цього адвокат клопотав, по-перше, про відсторонення прокурора, що представляє обвинувачення, оскільки є сумніви в його об'єктивності, а, по-друге, на повернення обвинувального акта в прокуратуру.

Представники держобвинувачення, в свою чергу, всі претензії обвинуваченого і адвоката відкинули і просили суд ще на два місяці продовжити Бондарю термін утримання під домашнім арештом, а також на той же термін усунути його від роботи.

Після декількох годин в нарадчій кімнаті, суддя Коротаєва відмовилася повертати справу в прокуратуру, визнавши його придатним до розгляду. Також вона задовольнила клопотання прокуратури про продовження строків тримання під домашнім арештом і відсторонення від служби до 26 травня 2018 року.

Джерело фото

Схожі публікації