Сергій Татчин презентує у Чернівцях книжку поезій «Любити»

Презентація відбудеться 13 грудня у Літературному целанівському центрі

Про головне

Аліна Лісненко

13 грудня у Літературному целанівському центрі вінницький поет і художник Сергій Татчин презентує книжку поезій «Любити» (видавництво Nebo BookLab Publishing)

Подію модеруватиме Інга Кейван. Початок о 18:30.

Книжка Сергія Татчина «Любити» – восьма в бібліографії автора. Сюди увійшли 111 поезій. Вона розпочала серію «Поезія 21», яка задумана як синтез віршів українських поетів та графічних робіт молодих українських художників. У оформленні книжки «Любити» використано роботу молодого київського графіка Сергія Погребиського. Серія «Поезія 21» була презентована на Книжковому Арсеналі – 2018 у Києві.

«Своєю метою серія ставить відображення кількох характеристик сучасних текстів – бачення їх у часі і просторі, відкриття для нас по новому вже знаних імен або представлення читачеві нових, ще не знайомих. У цьому випадку «час» двадцять першого століття – наша головна цінність».

Світлана Привалова, упорядниця

Odoo CMS - велика картинка

«Збірка «Любити» – навдивовижу цілісна, ґрунтовна, виважена. Певною мірою, вона є своєрідним дослідженням, пірнанням у глибини особистісних взаємин, висвітленням інтимного, затіненого, напівусвідомленого. Аналізуючи текстологію зазначеної книги, зауважимо, що її центральним меседжем є пошук простої й зрозумілої інструкції, як це: любити? Інструкції, котра потрібна, далебі, чи не усім – хоч і спрацьовує кожного разу по-різному. Вірші Татчина – це пояснення, що таке любов, навіщо вона, для кого і що з усім цим робити. Залишається лише дослухатись, прочитати і зрозуміти. Залишається лише осягнути глибину поетичного тексту, пірнути у неї – і не забути виринути на поверхню, адже:

хочеться безцільно блукати уздовж прибою,
торкатися тебе рукою, тулитися до води,
надіятися, що не скоро іще холоди, ‒
щоб малювати тебе, віршувати про тебе,
милуватися тобою.
врешті-решт, це і зветься любов’ю
тож, ходи до мене! ходи!
»
(«Любов»)».

Валерія Богуславська, перекладачка

Odoo CMS - велика картинка

Схожі публікації