СБУ затримала екс-заступника міністра спорту самопроголошеної ради міністрів тимчасово окупованого Криму

Чоловіка затримали у пункті пропуску «Каланчак»

Про головне

Аліна Лісненко

Співробітники контррозвідки СБУ затримали у пункті пропуску «Каланчак» на адміністративному кордоні з тимчасово анексованою АР Крим колишнього заступника міністра спорту самопроголошеної ради міністрів окупаційної влади

Співробітники СБ України встановили, що колишній український чиновник з квітня 2015 року до травня 2016-го перебував на посаді заступника так званого Міністерства спорту Республіки Крим, повідомляє прес-служба СБУ.

Після звільнення з посади він продовжив антиукраїнську діяльність у складі робочої групи із створення Державної програми окупаційної влади «Патріотичне (військово-патріотичне) виховання громадян РФ у Республіці Крим».

Останнім часом зловмисник обіймав посаду секретаря Регіонального відділення загально-російської громадсько-державної організації «Добровільне товариство сприяння армії, авіації та флоту Росії». Діяльність цієї структури спрямована на порушення суверенітету та територіальної цілісності України.

Оперативники спецслужби отримали інформацію, що чоловік планує виїхати з Криму до Херсонської області для вирішення особистих питань. Правоохоронці затримали його під час перетину адміністративного кордону згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчими Головного управління СБ України в АР Крим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, йдеться у повідомленні.

Джерело фото

Схожі публікації