Саакашвілі поскаржився на Порошенко в Європейський суд з прав людини

Мова йде про протиправні дії президента Петра Порошенка при позбавленні Саакашвілі громадянства

Про головне

Ярина Боринець

Висланий з України екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі подав до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) скаргу на українську владу

Як повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат політика Руслан Чорнолуцький, в цьому документі йде мова про протиправні дії президента Петра Порошенка при позбавленні Саакашвілі громадянства. Крім того, колишній грузинський лідер і екс-губернатор Одеської області заявляє про жорстоке поводження з собою під час видворення з України в лютому цього року. У скарзі йдеться і декількох незаконних затриманнях Саакашвілі з грудня 2017 го.

Чорнолуцький додав, що український генеральний прокурор Юрій Луценко, використовуючи свої службові повноваження, "намагався сформувати в суспільстві негативну думку про Михайла Саакашвілі".

"Незаконними діями влади Саакашвілі був фактично позбавлений подальшого права на захист власних інтересів в українських судах", - сказав адвокат лідера "Руху нових сил".

На 18 березня лідер "Руху нових сил" запланував черговий марш проти влади в українській столиці, а після цього - "марш всіх регіонів на Київ". Це, як заявив він, має стати остаточним ударом по Порошенку.

Джерело фото

Схожі публікації