Російських паралімпійців допустять в Пхенчхан тільки як "нейтральних" спортсменів

Рішення основане на допінгових скандалах

Про головне

Ярина Боринець

Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) відмовився відновити в правах російську збірну напередодні зимових Паралімпійських ігор в південнокорейському Пхенчхані

Окремі росіяни, які пройдуть процедуру допуску, зможуть брати участь в іграх, повідомляє "Meduza". Вони виступатимуть як "нейтральні паралімпійські спортсмени". Цим критеріям відповідають від 30 до 35 російських спортсменів в п'яти видах спорту: гірські лижі, біатлон, лижні гонки, сноуборд і керлінг на візках.

Приводом для рішення стало те, що Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) так і не відновило в правах Російське антидопінгове агентство. Крім цього, як розповіли в комітеті, Росія так і не відповіла на висновки розслідування про систематичне вживання допінгу.

"Влітку 2016 року стало відомо, що російська антидопінгова система абсолютно неспроможна, корумпована і використовується на шкоду. Стало неможливо визначити, які паралімпійці чисті, а які ні », - заявив президент МПК Ендрю Парсонс".

Ендрю Парсонс, президент Міжнародного паралімпійського комітету

Російських паралімпійців не допустили (навіть в нейтральному статусі) на Ігри в Ріо-де-Жанейро в 2016 році через розслідування ВАДА про систематичне застосування допінгу.

Це розслідування також призвело до того, що російські олімпійці зможуть виступати в Пхенчхані тільки під нейтральним прапором.

Джерело фото

Схожі публікації