Рівень публічності Чернівецької міської ради за рік майже не змінився - ОПОРА

У Чернівцях презентували Індекс відкритості міської влади

Про головне

Аліна Лісненко

За даними проведеного дослідження, Громадянська мережа ОПОРА склала рейтинг

Як повідомив на прес-конференції координатор ОПОРИ Тарас Прокоп, Чернівецька міська рада посідає наразі 6 місце.

"Цього року Чернівецька міська рада отримала 62% публічності, що на 2% більше, ніж торік. Проте позиція Чернівців у загальноукраїнському рейтингу не змінилася у порівнянні з минулим роком і міськрада займає 6 сходинку".  

Тарас Прокоп, координатор ГМ ОПОРА

Рівень публічності міського голови зріс на 6%, але він також зайняв минулорічну позицію - 5 місце (72%). Виконавчі органи, за даними ОПОРИ, публічні лише на 59%, а міські обранці - на 58%.

Odoo CMS - велика картинка

При оцінюванні експерти брали до уваги як роботу органів місцевої влади з громадськістю, так і належний доступ до інформації. Зокрема, і наповнюваність сайту міськради, який потребує суттєвого вдосконалення, каже Тарас Прокоп.

Загалом ОПОРА рекомендує для покращення роботи з громадськістю міським керівникам прислухатись до їхніх порад: оприлюднити інформацію про штатних і позаштатних помічників і радників, висвітлити на сайті дані про підприємства, установи та організації, що належать міській раді, те саме і з закладами соціальної сфери, організувати висвітлення інформації про перебіг голосування під час сесій, зокрема, поіменне голосування депутатів тощо.

Odoo CMS - велика картинка

За словами Тараса Прокопа, публічність – це не лише спілкування з чернівчанами у соцмережах, але й своєчасне та повне інформування про важливі у місті рішення на офіційних сайтах.

Фото Максима Козменка. 

Схожі публікації