Radiohead звинуватили Лану Дель Рей в плагіаті

Cпівачку підозрюють в запозиченні мелодії дебютного синглу Radiohead «Creep» 1992 року

Про головне

Ярина Боринець

Британська рок-група Radiohead розглядає можливість подати в суд на американську поп-співачку Лану Дель Рей за порушення авторських прав

Як повідомляє The Sun, співачку підозрюють в запозиченні мелодії дебютного синглу Radiohead "Creep" 1992 роки для своєї композиції "Get Free". Ця пісня завершує п'ятий студійний альбом Лани Дель Рей "Lust for Life", що вийшов в 2017 році і зайняв перше місце в хіт-парадах США і Великобританії.

За повідомленням джерела видання, обидві команди юристів музикантів намагалися вирішити справу кулуарно і не доводити її до суду. При цьому музиканти Radiohead мають намір домогтися або отримання компенсації, або включення своїх імен в список співавторів пісні для того, щоб далі отримувати авторські відрахування. Зараз авторами "Get Free" значаться сама Лана Дель Рей, Кірон Мензес і Рік Ноуелс.

 
 
 
 

Лана Дель Рей підтвердила в своєму твіттері інформацію про позов від Radiohead. За словами співачки, композиція "Creep" не надихала її на створення своєї пісні, проте учасники Radiohead так не вважають і хочуть мати 100 відсотків видавничих прав на композицію "Get Free" (представники співачки пропонували їм 40 відсотків, але Radiohead відмовилися). Тепер суперечка між музикантами потребує розв'язання суду.

Джерело фото

Схожі публікації