Порошенко подзвонив Путіну

Дзвінок відбувся вчора, 13 січня

Про головне

Ярина Боринець

Президент України Петро Порошенко подзвонив президенту Російської Федерації Володимиру Путіну з нагоди третьої річниці друге Мінських домовленостей

Телефонна розмова відбулася у вівторок, проте відомо про нього стало не відразу.

Бесіда була довгою і відбулася за ініціативою української сторони. У прес-службі адміністрації президента України підтвердили факт розмови, передає dt.ua.

"Президент України провів телефонну розмову з президентом Росії для активізації звільнення українських заручників, зокрема обміну полонених прикордонників і звільнення українських військових на окупованих територіях. Також було обговорено порядок денний зустрічі міністрів закордонних справ країн Нормандське четвірки, яка запланована на 16 лютого в Мюнхені. Телефонна розмова відбулася в координації з європейськими партнерами по Нормандського формату і американськими союзниками".

прес-служба адміністрації президента

Тим часом, за словами прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова, Порошенко висловив співчуття у зв'язку з катастрофою Ан-148 і говорив про готовність взаємодіяти з лінії заводу виробника, щоб з'ясувати причини авіакатастрофи.

Джерело фото

Схожі публікації