Понад мільйон дітей можуть померти від холери через конфлікт у Ємені

Під час громадянської війни на чуму вже захворіли більше 430 тисяч людей

Про головне

Оксана Чорна

Заражені чумою діти, які не отримують достатньо їжі, помирають втричі частіше

Більше мільйона дітей у Ємені ризикують загинути від холери.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на Save the Children – міжнародну неурядову організацію, що надає допомогу і підтримує дітей у країнах, що розвиваються.

Кількість людей, заражених холерою під час громадянської війни, вже сягнула понад 430 000 чоловік.  

Благодійна організація попереджає, що від хвороби найбільше страждають діти, які неповноцінно харчуються та недоїдають унаслідок військового конфлікту. Заражені чумою діти, які не отримують достатньо їжі, помирають втричі частіше. Їх імунна система слабшає і втрачає здатність боротися з інфекцією, що передається через воду.

У найбільш заражених холерою регіонах Ємену проживають близько мільйона дітей до 5 років, які страждають від недоїдання. 200 тисяч з них ризикують неминуче загинути від голоду, попереджає Save the Children.

Від квітня цього року більше 1 900 людей померли від чуми, третина з них – діти до 15 років.

Холеру легко лікувати, але дворічна війна зруйнувала систему охорони здоров'я Ємену та ускладнила транспортування харчів і ліків у регіони, де вони необхідні. Благодійники говорить, що діти Ємену "потрапили в коло голоду та хвороби".

"Недоїдання та холеру легко побороти, якщо мати доступ до основних медичних послуг. Але лікарні та клініки зруйновані, державним медичним працівникам не платять майже рік, а надання життєво необхідної ​​допомоги ускладнюється".

 Тамер Кіролос, директор Save the Children у Ємені

Джерело фото

Схожі публікації