Польща відповіла на пропозицію Клімкіна заборонити Пілсудського та Армію Крайову

У випадку з цією пропозицією, "ми досягли певного рівня історичної неграмотності, з якої важко сперечатися"

Про головне

Аліна Лісненко

Віце-міністр закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький відповів на пропозицію голови МЗС України Павла Клімкіна заборонити Юзефа Пілсудського і Армію Крайову

В ефірі Польського радіо Ціхоцький заявив, що у випадку з цією пропозицією Клімкіна, "ми досягли певного рівня історичної неграмотності, з якої важко сперечатися", передає "Новое Время".

"Прирівнювання Бандери до Пілсудського, прирівнювання УПА до Армії Крайової, прирівнювання Волинського злочину до боротьби АК на Сході - це той ревізіонізм і заперечення Волинського злочину, - і це дуже турбує".

Бартош Ціхоцький, віце-міністр закордонних справ Польщі

Віце-міністр закордонних справ звернув також увагу на слова Клімкіна про те, що він готовий взяти відповідальність за поліпшення двосторонніх відносин.

"Так я питаю, чому українська сторона двічі за останні півроку відхилив пропозицію створити комісії на високому політичному рівні, щоб обговорити всі ці питання?"  

Бартош Ціхоцький, віце-міністр закордонних справ Польщі

Нагадаємо, у стаття для видання Zbruč Клімкін написав, що якщо деякі польські політики і далі наполягатимуть на заборону в Україні Степана Бандери та УПА, то за принципом "почни з себе" вони перш за все повинні заборонити Пілсудського і Армію Крайову.

Фото Reuters

Схожі публікації