Підприємство "Таврида Електрик Україна" відсудило у Приватбанку 40 мільйонів гривень

Суд розглядає ще один позов підприємства по стягненню з Приватбанку 177,45 тисяч доларів та 52,6 тисяч гривень

Про головне

Оксана Чорна

Госпсуд Києва частково задовольнив позов підприємства "Таврида Електрик Україна" до Приватбанку і вирішив стягнути з відповідача близько 40 мільйонів гривень на підставі депозитних договорів

Про це свідчать рішення суду, передає Економічна правда.

Згідно з судовими матеріалами, у визначений договором термін (30 січня 2015 року) позивач витребував кошти. Факт наявності заборгованості належним чином доведений, документально підтверджений і не спростований відповідачем, йдеться в рішенні суду.

26 липня 2017 року суд постановив повернути позивачеві 7,5 мільйонів гривень.

Також 19 липня Госпсуд Києва частково задовольнив ще один позов "Таврида Електрик Україна" до Приватбанку і розірвав договір про розміщення коштів на строковому депозиті від 8 січня 2014 року, зобов'язавши банк повернути позивачеві 603 тисяч доларів і 177 тисяч гривень (близько 15,8 мільйонів гривень).

Заперечуючи проти позову, представник Приватбанку констатував, що позивач надав лише копію договору про розміщення коштів на строковому депозиті і копію платіжного доручення, яка не містить оригіналу підпису і печатки банку (на зазначеному платіжному дорученні вказана печатка Севастопольської філії Приватбанку). Суд ці твердження не взяв до уваги, оскільки оригінали документів оглянув під час судового засідання.

Крім того 26 червня Госпсуд Києва задовольнив позов "Таврида Електрик Україна" до Приватбанку і розірвав договір про розміщення коштів на строковому депозиті від 8 січня 2014 року, вирішивши стягнути з Приватбанку на користь компанії-позивача 645 тисяч доларів і 191 тисячі гривень (близько 17 мільйонів ​​гривень).

Згідно з судовими матеріалами, 23 грудня 2016 року позивач направив вимогу про термінове повернення коштів вкладу, але банк платіжні доручення не виконав.

Госпсуд Києва розглядає ще один позов "Таврида Електрик Україна" до Приватбанку по стягненню 177,45 тисяч доларів та 52,6 тисячі гривень.

Разом з тим, 5 квітня Госпсуд Дніпропетровської області частково задовольнив позов "Таврида Електрик Україна" і зобов'язав Приватбанк виконати платіжні доручення позивача на 2,1 мільйон доларів, 13,9 мільйонів гривень і 5,2 тисячі євро, перерахувавши ці кошти на рахунок у філії Приватбанку в Києві.

У держреєстрі кінцевими бенефіціарами ТОВ "Підприємство "Таврида Електрик Україна" значаться Сергій Парфененко (Москва), Павло Петров (Севастополь), Олег Червінський (Севастополь). Юридична адреса компанії – Київ, вул. Гарматна, 2.

Водночас видання "Крим.Реалії" вказувало, що компанія з аналогічною назвою – "Таврида Електрик Україна" – в 1991 році була створена бізнесменом Олексієм Чалим, який в 2014 році став "народним мером" Севастополя.

Після російської анексії Криму Чалий виявився в списках персональних санкцій Євросоюзу і США. Однак, як зазначалося, на роботі "Таврида Електрик" це не позначилося, оскільки з 2014 року формально він не є власником компанії.

"Я розумний хлопчик, я розумів, що буде слідом за революцією. Я продав компанію, щоб бізнес не угробити" .

 Олексій Чалий, український та російський політичний діяч та підприємець

Сам Олексій Чалий заперечував, що він є реальним власником української компанії.

Джерело фото

Схожі публікації