Організатора теракту на Манхеттені засудили до довічного ув'язнення

Він визнаний винним за вісьмома пунктами звинувачення

Про головне

Ярина Боринець

Виходець з Афганістану Ахмад Хан Рахімі засуджений американським судом до довічного ув'язнення за звинуваченням в організації теракту в Нью-Йорку у вересні 2016 року

Про це повідомляє CNN.

Він визнаний винним за вісьмома пунктами звинувачення, включаючи організацію вибуху в сусідньому штаті Нью-Джерсі, і повинен додатково виплатити 563 тисячі доларів в якості компенсації постраждалим від теракту.

За даними Fox News, Рахімі не розкаявся у скоєному. Більш того, перебуваючи в ув'язненні в очікуванні суду в Нью-Йорку, він активно агітував співкамерників на участь у терористичній діяльності.

Увечері 17 вересня 2016 року в історичному районі Челсі на Манхеттені в районі 23-й вулиці вибухнула саморобна бомба, в результаті чого отримали поранення 30 осіб. Незабаром в декількох кварталах від місця вибуху поліція виявила ще один саморобний вибуховий пристрій, який не встигло здетонувати.

Раніше вранці в той же день в місті Сісайд-Парк в штаті Нью-Джерсі стався вибух перед благодійним забігом військових. В результаті того інциденту ніхто не постраждав.

Через два дні поліція вийшла на слід підозрюваного в організації обох вибухів Ахмада Хана Рахімі, який був затриманий після перестрілки в місті Лінден.

Ахмад Хан Рахімі отримав американське громадянство в 2011 році. Сам він не визнав відповідальності за вибухи. За словами його батька, Рахімі був радий, що в результаті терактів ніхто не загинув.

Джерело фото

Схожі публікації