Німеччина готова взяти участь у миротворчій місії ООН на Донбасі

Військовослужбовці бундесверу можуть приєднатися до майбутньої миротворчої місії на Донбасі

Про головне

Аліна Лісненко

Уповноважений Бундестагу з питань збройних сил Ханс-Петер Бартельс розраховує на участь німецьких військових в майбутньої миротворчої місії ООН на Донбасі

За словами Бартельса, Німеччина прийме "активну участь" у разі можливого оголошення миротворчої операції під егідою ООН на Донбасі, повідомляє "Новое Время" з посиланням на "DW".

При цьому він посилався на текст угоди між консерваторами з ХДС/ХСС і соціал-демократами про формування нової "великої коаліції", де можлива миротворча місія ООН на Донбасі розглядається як шлях до миру в регіоні.

Можлива участь німецьких миротворців в місії ООН в Донбасі знаходить підтримку і в лавах німецьких Зелених.

Експерт з питань оборони цієї політичної сили Катя Койл заявила, що Німеччина повинна підтримати таку місію "в залежності від потреби", в разі прийняття Радою Безпеки ООН відповідного рішення.

Україна запропонувала розмістити миротворчий контингент під мандатом ООН на всій території Донбасу, включаючи неконтрольовані ділянки кордону з РФ. Київ вважає, що миротворці зможуть стати твердим гарантом досягнення миру.

У той же час Росія, яка контролює бойовиків на сході України, виступає за обмеження мандата миротворців ООН тільки територією на лінії зіткнення, йдеться у повідомленні.

Джерело фото

Схожі публікації