Нідерланди оголосили рішення про кримінальне провадження у справі збиття літака MH-17

Україна залучена до розслідування кримінального провадження

Про головне

Сергій Герасимчук

Уряд Нідерландів оголосив рішення про кримінальне провадження у справі збиття літака Малазійських авіаліній рейсу MH17 у рамках національної юрисдикції Нідерландів

Про це повідомив президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

5 липня Урядом Нідерландів оголошено рішення про те, що кримінальне провадження у справі збиття літака Малайзійських авіаліній рейсу MH17 здійснюватиметься у рамках національної юрисдикції Нідерландів.

«Україна максимально сприятиме та надаватиме допомогу Нідерландам для якнайшвидшого покарання винних. Тому вірю у справедливість, неупередженість та об’єктивність нідерландського правосуддя!».

Петро Порошенко

Механізм притягнення винних до відповідальності за вчинення злочину було вироблено державами-учасницями Спільної групи з розслідування: Австралією, Малайзією, Бельгією, Нідерландами та Україною. 

«Правовою підставою реалізації цього рішення стане угода між Україною та Королівством Нідерландів про міжнародно-правове співробітництво щодо злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН-17, яку планується підписати 7 липня 2017 року. Угода передбачає практичні аспекти передачі юрисдикції від України до Нідерландів, уможливлює участь всіх підозрюваних у злочині у голландському судовому процесі».

Прес-служба МЗС України

Нагадаємо, у 2015 році Росія наклала право вето на створення трибуналу у справі літака MH17, який був збитий на сході України. 

Джерело фото

Схожі публікації