Невідомий комп'ютерний вірус-вимагач, схожий на WannaCry, атакував українські банки

Під хакерську атаку потрапили також системи різних організацій в Україні

Про головне

Оксана Чорна

У результаті кібератак банки мають складнощі з обслуговуванням клієнтів та здійсненням банківських операцій

Невідомий комп'ютерний вірус атакував державні та недержавні організації в Україні.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Національний банк України.

За даними Громадського, під хакерську атаку потрапили "Укрпошта", "Приватбанк", "Ощадбанк", "Укренерго", "Укрзалізниця", а також "Нова пошта" та сайти деяких ЗМІ.

Операторка служби "Приватбанку" повідомила про те, що наразі усі грошові операції виконуються в звичайному режимі. Комп'ютери співробітників також працюють.

Виконуючий обов'язки гендиректора "Укрпошти" Ігор Смілянський розповів, що наразі підприємство працює зі Службою безпеки України, аби мінімізувати наслідки атаки.

"Все, що можна робити в паперовому варіанті, також робимо. Ну і вживаємо план заходів які розробили спільно з Міністерством та СБУ за часи останньої хакерської атаки. Про прогнози говорити поки що зарано. Треба мінімізувати наслідки якомога швидше".

 Ігор Смілянський, в.о. гендиректора "Укрпошти"

Нагадаємо, що 12 травня вірус із вимогою викупу вразив десятки тисяч комп’ютерів у різних країнах. Вірус блокував комп'ютери банером з вимогою заплатити біткоінами за відновлення системи (300 доларів або 0,12 біткоінів). У разі невиплати WannaCry погрожував протягом доби видалити файли з комп'ютера.  

Джерело фото

Схожі публікації