Нацбанк не отримав від суду рішення про відсторонення Рожкової

Директора департаменту НБУ та трьох його спільників було затримано під час отримання 25 тисяч доларів хабара

Про головне

Буняк Тетяна

Національний банк України оскаржуватиме рішення Дарницького суду Києва про відсторонення заступниці голови НБУ Катерини Рожкової

Про це повідомляє "Укрінформ", посилаючись на відповідь прес-служби НБУ.

Там також зазначають, що Нацбанк не отримував від Дарницького суду будь-яких рішень щодо обмежень у виконанні Рожковою повноважень заступниці голови, тому не прийматиме жодних заходів.

Крім цього, в Нацбанку вважають ухвалене рішення суду незаконним та таким, що створює небезпечний прецедент для блокування діяльності органів влади в Україні.

Прес-служба НБУ повідомила, що про наявність позову проти Рожкової дізнались з відкритих джерел.

Також в НБУ повідомили, що подали апеляцію на рішення Дарницького суду, а також подадуть до Вищої ради правосуддя заяву задля перевірки законності дій судді.

Про відсторонення заступниці очільника НБУ Катерини Рожкової стало відомо 25 квітня. Як повідомлялось, відповідне рішення ухвалив Дарницький районний суд Києва за позовом народного депутата від фракції «Батьківщина» Ігоря Луценка.

Раніше НАБУ відкрило кримінальне провадження у справі, до якої причетна заступниця керівника НБУ Катерина Рожкова.

У НБУ уточнили, що досудове розслідування було розпочато через можливі зловживання, про які може йтися в записах телефонних розмов Рожкової.

Нагадаємо, директора департаменту НБУ та трьох його спільників було затримано під час отримання 25 тисяч доларів хабара.

Джерело фото

Схожі публікації