На Житомирщинині померла 17-річна дівчина, яку побили за борг у 500 гривень

Лікарям не вдалося врятувати її життя

Про головне

Ярина Боринець

18 жовтня до відділення поліції надійшло повідомлення про госпіталізацію до реанімаційного відділення лікарні дівчини, яка лежала на вулиці без свідомості

Поліцейські встановили особу потерпілої, а також те, що її побили та залишили на вулиці знайомі через борг.

Про це повідомляє Уніан.

Лікарі намагалися допомогти 17-річній дівчині, однак сьогодні вона померла. Як стало відомо, жительку м. Малин побили через борг у 500 гривень її ж знайомі і залишили помирати на вулиці.

Після смерті дівчини кримінальне провадження щодо винуватців трагедії перекваліфікували на ч.2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) ККУ.

"Увечері 17 жовтня до будинку, де проживала дівчина з матір’ю, зайшли троє осіб: двоє жінок та чоловік. Їх розмова з потерпілою перейшла у з’ясування стосунків та нанесення неповнолітній ударів. Відтак дівчина, рятуючись від побиття, вибігла з будинку".

Поліція

Як встановили згодом поліцейські, трохи пізніше вона знову зустрілась зі своїми кривдниками і нібито помирилась. За їхньою інформацією, близько першої ночі 18 жовтня вони разом розпивали спиртне. Однак після вживання алкоголю конфлікт тільки загострився, і дівчину знову побили. Коли потерпіла знепритомніла, її залишили лежати на вулиці, де її знайшли перехожі.

На момент госпіталізації у дівчини було діагностовано закриту черепно-мозкову травму, набряк головного мозку та загальне переохолодження тіла. Лікарі провели хірургічне втручання, однак врятувати життя 17-річної дівчини не вдалося.

"Усіх учасників події встановлено, вони місцеві жителі, віком від 21 до 24 років. Проводяться необхідні слідчі дії для з’ясування ролі кожного з них у нанесенні дівчині тілесних ушкоджень".

Михайло Старовойт, начальник Малинського відділення поліції

Також вказаним особам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 135 (залишення у небезпеці) Кримінального кодексу України. Відносно однієї особи на даний час обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Подібні дії караються позбавленням волі на термін від 7 до 10 років.

Джерело фото

Схожі публікації