На Землю падає китайська космічна станція

Космічна станція Tiangong-1 падає на Землю після втрати контролю

Про головне

Аліна Лісненко

Китайська космічна станція Tiangong-1 падає на Землю після втрати контролю, швидкість падіння зростає

При зіткненні з поверхнею Землі уламки можуть завдати серйозної шкоди, повідомляє Громадське з посиланням на The Guardian.

Експерти прогнозують, що модуль вагою 8,5 тонн упаде на Землю протягом кількох місяців. Зокрема астофізик із Гарвардського університету Джонатан Макдауелл зазначає, що орбіта станції відхилилася, і це прискорило швидкість падіння.

"Тепер, коли перигей (найближча до Землі точка орбіти штучного супутника — ред.) нижче 300 кілометрів, модуль перебуває в щільнішій атмосфері, й швидкість падіння станції підвищується". 

Джонатан Макдауелл, астрофізик

Очікується, що більша частина космічного модуля згорить в атмосфері, але Макдауелл уважає, що деякі частини станції, вагою до 100 кілограмів, імовірно досягнуть поверхні Землі. При зіткненні уламки можуть завдати серйозної шкоди, йдеться у повідомленні.

За словами науковця, зіткнення із Землею може статися наприкінці 2017 року або на початку 2018-го. Куди саме можуть впасти уламки, наразі невідомо, втім навіть незначні погодні зміни можуть скерувати їх з одного континенту на інший.

Нагадаємо, китайське космічне агентство втратило контроль над космічним об’єктом на початку 2016 року. Проте воно слідкує за ситуацією та обіцяє попередити в разі виникнення будь-яких потенційних загроз зіткнення.

Джерело фото

Схожі публікації