На Одещині ексгумували тіла дівчат які загинули в пожежі в таборі "Вікторія"

Під час поховання тіла дітей переплутали

Про головне

Ярина Боринець

В Одеській області ексгумували останки всіх трьох дівчат, які загинули під час пожежі в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі

Останки доставляють до Харкова для подальшої експертизи, яку проведуть місцеві спеціалісти, яким батьки довіряють, пише місцеве видання "Таймер".

Цю інформацію "Громадському радіо" підтвердив радник голови ГУ Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк. За його словами, повторна експертиза пройде виключно на прохання батьків і не пов’язана зі слідством.

"На вимогу батьків дівчат, які загинули. Їм здалося, що ніби переплутали тіла під час поховання. Не знаю, чи це обгрунтовано чи ні — не буду коментувати, але вони мають законне право це вимагати. Вони вимагають ексгумацію, повторну експертизу рештків, щоб впевнитися, що це саме їхні дівчата".

Руслан Форостяк, радник голови ГУ Нацполіції в Одеській області

Сумнів батьків в тому, що їм дійсно видали тіла їхніх дочок, виникли після невідповідності даних першої експертизи та стоматологічної карти однієї з дівчат, зазначає Таймер. Двое дівчат були похоронені в Одесі, одна — в Троїцькому. Нагадаємо, що 15 вересня загорівся дитячий оздоровчо-спортивний табір "Вікторія".

На дитячий табір було витрачено 60 млн гривень,11 млн, з яких пішли на систему пожежогасіння. Це повинна була бути сучасна система,однак на момент пожежі вона була вимкнена, як зазначають експерти. Як зазначали самі вихованці табору, розетки іскрили, а у ванній кімнаті під час купання підлога била струмом, коли діти скаржились,їм говорили надягати гумові капці. 

Джерело фото

Схожі публікації