Міноборони попереджає про небезпеку у випадку затоплення "ядерної" шахти на Донбасі

Українська влада немає важелів впливу на окупаційну адміністрацію

Про головне

Ірина Капуш

Затоплення шахти "Юнком" під Єнакієвим, де в радянські часи проводився ядерний експеримент, є дуже небезпечним для регіону,- Міноборони

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на брифінг начальника управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України Максима Комісарова.

"Як ви знаєте, в радянські часи на шахті проводився підземний ядерний вибух невеликої потужності, але все ж із викидом продуктів цього вибуху під землею. У випадку, якщо цей об’єкт буде затоплений, то можливо, що цієї водою будуть змиті частини, які заражені наслідками ядерного вибуху, і вони можуть проникнути в грунтові води. Можна собі уявити, що буде далі — це дуже небезпечно".

Максим Комісаров, начальник управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України

Зазначається, що окупаційна адміністрація ОРДО анонсувала, що 14 квітня припинить відкачування води на шахті "Юний комунар" ("Юнком"), де в 1979 році проводився "експериментальний" ядерний вибух.

Також у повідомленні йдеться, що Комісаров сказав, що питання потребує термінового вирішення, однак в української сторони немає важелів впливу на окупаційну адміністрацію.

Джерело фото

Схожі публікації