Манафорт здався ФБР – ЗМІ

Також у понеділок має "капітулювати" бізнес-партнер Манафорта Рік Гейтс

Про головне

Ярина Боринець

Колишній політтехнолог Партії регіонів Пол Манафорт прийшов здаватися до Федерального бюро розслідувань США

Про це повідомляє The New York Times.

Згідно з повідомленням, Манафорт разом зі своїм адвокатом зайшли до офісу ФБР у Вашингтоні приблизно о 8:15 ранку.

Правоохоронні органи США пред'явили звинувачення по 12 пунктах колишньому главі передвиборного штабу Дональда Трампа Полу Манафорту і його діловому партнеру Ріку Гейтсу.

Манафорт і Гейтс, зокрема, звинувачуються в «змові проти США, змові з метою відмивання грошей, дії як незареєстрованого іноземного агента, а також надання неправдивих відомостей в рамках Закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA) і ненадання звітів у закордонних банківських рахунків».

Відповідні звинувачення були схвалені 27 жовтня колегією присяжних Федерального суду округу Колумбія. Імена фігурантів і подробиці звинувачення тоді не розкривалися.

30 жовтня видання The New York Times з посиланням на джерела, близькі до розслідування, повідомило, що звинувачення висунуті проти Манафорта і Гейтса, а їм запропоновано добровільно здатися.

Манафорт і Гейтс здалися владі. За повідомленням CNN, очікується, що в найближчі кілька годин їх доставлять до суду у Вашингтоні.

Пол Манафорт очолював передвиборний штаб Дональда Трампа з червня по серпень 2016 року. Він покинув свій пост після того, як з'ясувалося, що Манафорт працював з Віктором Януковичем і лобіював в США інтереси «Партії регіонів».

Також стало відомо, що Манафорт співпрацював з російським бізнесменом Олегом Дерипаскою і, як припустило Associated Press, отримував гроші за просування на Заході інтересів російського президента Володимира Путіна. Манафорт і Дерипаска не відкидають факт співпраці, однак наполягають, що воно стосувалося виключно бізнесу.

Звинувачення на адресу Манафорта і Гейтса були висунуті в рамках розслідування про можливі зв'язки оточення Трампа з Росією. Розслідування з травня 2017 року очолює колишній глава ФБР Роберт Мюллер.

Джерело фото

Схожі публікації