Манафорт подав до суду на спецпрокурора у справі про зв'язки оточення Трампа з Росією

Манафорт просить суд зняти з нього пред'явлені Мюллером звинувачення

Про головне

Ярина Боринець

Колишній голова штабу Дональда Трампа Пол Манафор подав до суду на спецпрокурора Роберта Мюллера, який очолює розслідування про зв'язки оточення президента США з Росією

Співвідповідачем за позовом, пише The New York Times, зазначений заступник генпрокурора США Рід Розенштейн, за розпорядженням якого Мюллер очолив розслідування.

На думку Манафорта, Мюллер перевищив свої повноваження, коли звинуватив його у відмиванні грошей та ухилянні від сплати податків. Звинувачення, як вказує позивач в зверненні до суду, ніяк не пов'язані з розслідуванням про зв'язки з Росією.

Манафорт просить суд зняти з нього пред'явлені Мюллером звинувачення, а також заборонити спецпрокурору розслідувати щось за межами зв'язків оточення Трампа з Росією.

Пол Манафорт очолював штаб Дональда Трампа влітку 2016 року. Він покинув цей пост після того, як ЗМІ повідомили про його співпрацю з українською Партією регіонів і російським бізнесменом Олегом Дерипаскою.

Роберт Мюллер - колишній глава ФБР - був призначений спецпрокурором з розслідування зв'язків оточення Трампа з Росією в травні 2017 року. Розслідування було розпочато в зв'язку з підозрою про російське втручання у вибори президента США.

У жовтні 2017 року Манафорту, який став одним з фігурантів розслідування, були пред'явлені звинувачення по 12 пунктах, включаючи ухилення від сплати податків і відмивання грошей. Звинувачення стосувалися роботи Манафорта в якості лобіста. Манафорт відправлений під домашній арешт.

Джерело фото

Схожі публікації