Майно Одеського аеропорту заарештували і передали державі

Йдеться про будівлю аеропорту, включно з двома терміналами, загальною площею 65 тисяч квадратних метрів.

Про головне

Ярина Боринець

Нерухомість Одеського аеропорту і 75% акцій компанії, що володіє їм (ТОВ "Міжнародний аеропорт Одеса"), передані в управління Агентству по розшуку і менеджменту активів (АРМА)

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Відповідне рішення про арешт зазначених активів і подальшої передачі АРМА прийняв 29 березня слідчий суддя Солом'янського районного суду Києва. Таким чином суд задовольнив клопотання детективів Національного антикорупційного бюро (НАБУ) України та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому в зв'язку зі зловживаннями посадових осіб Одеської міськради і ТОВ "Одеса аеропорт девелопмент" (ч. 3 ст . 28, ч. 2 ст. 364 КК України).

Додамо, що мова йде про будівлю аеропорту, включно з двома терміналами, загальною площею в 65 тисяч з гаком квадратних метрів.

"Арешт майна, орієнтовна вартість якого, за попередніми оцінками, сягає близько двох мільярдів гривень, забезпечить виконання завдань кримінального судочинства і стане основою для повернення майна територіальній громаді Одеси. Як встановило слідство, в 2011 році, всупереч вимогам законодавства, відбулося відчуження комунального майна міжнародного аеропорту Одеси на користь суб'єктів господарювання".

прес-служба НАБУ

Джерело фото

Схожі публікації