Луцька мерія заборонить прилеглим селам вивозити сміття на міське звалище

В Луцьку закупили два додаткових сміттєвози, однак і цього виявилось недостатньо

Про головне

Буняк Тетяна

Кількість побутових відходів у Луцьку стрімко зросла. Довжина черги сміттєвозів, які доставляли відходи на звалище у селі Брище, сягнула кілометра

Про це повідомляє "Zil.ua".

"Треба було бачити рекордну кілометрову чергу сміттєвозів, які доставляли сміття на полігон в Брище. Скарги лучан на перевантаженість смітників і нерегулярні вивезення відходів – цілком виправдані й зрозумілі. Працюємо над вдосконаленням системи вивезення сміття у місті, аби уникнути надмірних накопичень відходів і налагодити своєчасну, якісну систему роботи". 

Григорій Недопад, перший заступник міської голови

За його словами, із цією метою в Луцьку закупили два додаткових сміттєвози, однак і цього виявилось недостатньо. Тому міська влада розглядає можливість придбання ще однієї машини. Крім цього, на підприємстві «Луцькспецкомунтранс» зараз не вистачає працівників, відчувається нагальна потреба в кадрах.

"Але варто зауважити ще одну проблему, яка існує в місті, – значну кількість сміттєвих відходів до Луцька підвозять із прилеглих сіл. Нерідко вивантажують цілі причепи з горами відходів. І одна із причин тих кілометрових черг сміттєвозів на полігоні села Брище – надмір сміття з деяких сіл. Із 1 червня можливе ще більше загострення ситуації у зв’язку із новою системою вивозу сміття – в Брище буде дозволено вивозити відсортоване сміття лише з Луцька, Прилуцького, Княгининівської ОТГ. Тому окремі сільські громади повинні вирішувати проблему зі сміттям самотужки, а не таємно скидати цей тягар на Луцьк, при цьому не бажаючи йти на конструктивний діалог з міською владою".

Григорій Недопад, перший заступник міської голови

 

Джерело фото

Схожі публікації