Курорт "Буковель" продадуть на державному аукціоні

Держпідприємство СЕТАМ виграло тендер на продаж активів націоналізованого "Приватбанку"

Про головне

Оксана Чорна

Серед активів – квартири, офіси, відділення банку великі інфраструктурні об'єкти

Близько 2 тисяч активів націоналізованого "Приватбанку", у тому числі лижний курорт «Буковель» продадуть на державному аукціоні.

Таку заяву зробив директор державної Системи електронних торгів арештованим майном Віктор Вишньов в інтерв'ю "Новое время", повідомляє Громадське.

Директор СЕТАМ зазначив, що держпідприємство виграло тендер на продаж активів банку. Наразі очікується підписання договору про реалізацію майна. Оцінка загальної вартості активів ще не проводилася, йдеться в повідомленні.

"Це буде доволі тривала співпраця, бо такий обсяг активів, по-перше, не можна одномоментно викинути на ринок, бо це його просто обвалить. По-друге, там доволі різні об'єкти, і вони будуть потребувати різного часу на підготовку їх до продажу".

Віктор Вишньов, директор державної Системи електронних торгів арештованим майном

Вишньов зазначив, що з пакета об'єктів найбільшими є гірськолижний курорт "Буковель", тренувальна база та стадіон футбольного клубу «Дніпро» та кілька великих бізнес-центрів, зокрема, у Дніпрі.

 Раніше повідомлялось, що в рамках докапіталізації Нацбанк змусив колишніх акціонерів "Приватбанку" передати активи на баланс фінустанови. Як зазначала глава НБУ Валерія Гонтарева, "Приватбанку" надали багато кредитів рефінансування. Отже, при націоналізації зазначені активи перейшли у власність держави.

Також глава НБУ Валерія Гонтарева заявила, що з "Приватбанку" було виведено 2,6 млрд гривень напередодні націоналізації.

Джерело фото

Схожі публікації