Куди піти відпочивати чернівчанам у розпал сезону (ВІДЕО)

Журналісти Weche проінспектували стан пляжів та парків для відпочинку у Чернівцях

Про головне

Оксана Чорна

Скупатися у прохолодній річковій воді та позасмагати на пісочку – саме те, що потрібно спекотного літа

Та в Чернівцях на березі Прута є лише один облаштований пляж. Дорога туди неблизька, знаходиться він на вулиці Донбасівській. На пляжі є альтанки, крани з питною водою та душові кабінки. Про те, чи комфортно там відпочивати, у відвідувачів єдиної думки немає.

 
 

"Тут не робить ні одне кафе, закрито все. Душ є, помитися можна, но немає пісочка, немає пляжу".

Олена

Фахівці регулярно проводять аналіз ґрунту та води на пляжі. Якщо заміри не відповідають санітарним нормам, купатися у річці забороняють на кілька тижнів. Проте не всі відвідувачі звертають увагу на кишкову паличку, розповідають рятувальники. Вони дбають про безпеку чернівчан на міському пляжі щодня.

"У цьому році ще не доводилося рятувати людей. Але в основному нещасні випадки трапляються з маленькими дітьми, яких батьки залишають без нагляду. Також небезпечні ситуації виникають через вживання алкоголю".

Віталій, водолаз-рятівник

Купатися тут неглибоко, тому матусі за дітей хвилюються менше. А тим, хто хоче поплавати на глибині, доводиться підійматися за течією.

"Купаюсь я вище за течією, бо тут немає глибини. Засмагаю, спілкуюся з хлопцями, в карти граю. Тут дуже комфортно та чисто. Закрили  ці "гадюшніки" з пивом, і нема музики".

Віктор

Odoo CMS - велика картинка

Також чернівчани відпочивають біля озера парку "Жовтневий". Водойма не відповідає вимогам санітарного законодавства. Тут можна засмагати та рибалити, але плавати категорично заборонено. Проте на заборону ніхто уваги не звертає. Іноді мешканці міста купаються п’яними і тонуть.

"Ми постійно попереджаємо, що купатися тут не можна. Та приходять навіть з малими дітьми. Нещодавно тут втопився чоловік, який купався у нетверезому стані". 

Ігор, матрос-рятувальник

Озеро не чистили вже багато років. Проте деяких відвідувачів водичка в озері цілком влаштовує.

"Тут дуже добре плавати, хороший пляж. Я живу тут поряд і купаюся в озері вже десятки років". 

Людмила, чернівчанка

Odoo CMS - велика картинка

На березі озера засмагають дівчата, а в тіні дерев гуляють матусі з колясками. За кілька метрів від озера – доріжки парку Жовтневого. Більшість території парку – це просто лавочки та доріжки, де люди і ходять і бігають і їздять на велосипедах. Для тих, хто любить пиво і "сємки", тут є безліч мафів, а для спортивних чернівчан є місця для тренувань. 

Odoo CMS - велика картинка

Ще одне місце для відпочинку в Чернівцях – парк імені Тараса Шевченка. Крім затінку та кафе чернівчан сюди приваблюють атракціони.

Про те, як облаштовані пляжі в Запоріжжі, Дніпрі та Одесі ми дивились та обговорювали у програмі "Модернтокінг".

 
 

Схожі публікації