Кіно чи театр: що оберете на культурні вихідні у Києві?

Афіша подій на 24-25 лютого

Про головне

Дмитро Сидоренко
 
 

Місце

Жанр: комедія, драма

У головних ролях: Валеріо Мастандреа, Марко Джалліні, Алессандро Боргі, Сильвіо Муччіно, Альба Рорвахер

Режисер: Паоло Дженовезе

Щодня за одним і тим самим столиком у кафе сидить чоловік з товстим зошитом. Ті, хто сідає за його столик, приходять не просто так – вони прагнуть здійснити якусь свою мрію. Таємничий чоловік може їм у цьому допомогти, та в обмін кожен має виконати щось, що не просто суперечить нормам суспільної моралі, а часто й порушує закон. І чим більших змін люди прагнуть у своєму житті, тим складніше завдання їм дасть чоловік, зазираючи в свій зошит. Дев’ять осіб прийде до незнайомця. Часом завдання одного виконуватиме мрію іншого, часом вони сходитимуться у двобоях. Але змін у своєму житті не уникне жоден.

Коли: з 22 лютого

Де: у всіх кінотеатрах України

 
 

Best Ua Shorts

22 лютого стартує фестиваль короткого метру «Best UA Shorts»! На глядача чекають 8 кращих сучасних стрічок від молодих та досвідчених режисерів України. Гумористична анімація, історія кохання робота, «вирощування» ідеального чоловіка, трагікомічна боротьба з власними інстинктами, сучасна злободенність, закони людської суті, сімейна таємниця, спроба втекти від рутини - це цікава та динамічна збірка від молодих та талановитих митців короткого метру. Збірка поєднує різножанрові історії, які захоплюють з перших хвилин. Це чудовий кінококтейль на будь-який смак. Більшість стрічок збірки «Best UA Shorts» отримали призи на українських та міжнародних кінофестивалях. До збірки увійшли наступні роботи: «Відлуння», «Зерно», «The End», «Холодильник», «Маятник», «Ефект Мамонта», «Говори зі мною», «Damage».

Коли: з 22 лютого

Де: у кінотеатрах України

 
 

Секретне досьє

Жанр: біографія, драма, історія

У головних ролях: Том Хенкс, Меріл Стріп, Елісон Брі, Сара Полсон, Бредлі Вітфорд, Джессі Племонс

Режисер: Стівен Спілберґ

Події розгортаються у США у 1971 році. У розпалі В’єтнамська війна, на якій щодня гинуть люди. Кей Грем (Меріл Стріп), що володіє газетою Washington Post отримує із Пентагону пакет засекречених документів, оприлюднення яких призведе до величезного скандалу. Разом із редактором свого видання Беном Бредлі (Том Хенкс), а також колегами із газети The New York Times вони вирішують друкувати матеріали. Це стається попри загрозу судових позовів, у результаті яких влада Сполучених Штатів планує назавжди припинити роботу обох видань. Таємна переписка політичної верхівки про В’єтнамську війну все ж таки побачила світ.

Коли: з 22 лютого

Де: у всіх кінотеатрах України

 
 

На межі

Жанр драма, кримінал

У головних ролях: Діане Крюгер, Нуман Акар, Йоханнес Кріш, Ульріх Брандхофф

Режисер: Фатіх Акін

Сімейна ідилія Каті (Діане Крюгер) була безповоротно зруйнована через терористичний напад. Саморобний вибуховий пристрій, начинений цвяхами, підірвали у кварталі, де працювало багато вихідців із Туреччини. Чоловік та син Каті загинули. Жінка втратила сенс жити і навіть намагалася вчинити самогубство. Повернути її до життя змогла лише думка про те, що вбивці будуть покарані.

Коли: з 22 лютого

Де: у всіх кінотеатрах України

Odoo CMS - велика картинка

Atmasfera 360

Вперше в Україні – унікальне поєднання надсучасних проекційних технологій сферичного кіно та одного з найбільших класичних музейних просторів! Сферичний кінотеатр ATMASFERA 360 спільно з Національним науково-природничим музеєм НАН України презентують новий інноваційний проект: «Наука, що оживає». Пізнавати навколишній світ ще ніколи не було настільки цікавим! Ви не тільки дізнаєтесь таємниці виникнення життя на Землі, будову і розвиток тваринного і рослинного світів завдяки цікавим експозиційним матеріалам і змістовним екскурсіям, а ще й закріпите знання за допомогою спеціально підібраного візуального ряду на куполі сферичного кінотеатру. Прогулянки з динозаврами та іншими древніми істотами, подорожи в часі та просторі, споглядання творення Всесвіту, все це гармонійно доповнює унікальний простір Науково-природничого музею.

Де: Національний науково-природничий музей

Коли: 24 лютого, 11:00

Вхід: 100 грн.

Odoo CMS - велика картинка

Гамлет

На сьогоднішній день в світі існує чимало всіляких версій про те, хто насправді писав безсмертні сонети і п'єси, ховаючись під псевдонімом Вільям Шекспір. Версії, що під цим ім'ям писала жінка або коронована особа і стали основою режисерського вирішення спектаклю «Гамлет» в Театрі КХАТ. Таким чином, він побудований на скороченому варіанті п'єси «Гамлет» в різних перекладах і сонетах Вільяма Шекспіра. Небачене досі прочитання класичного шедевра світової драматургії грунтується не тільки на невгамовній творчій фантазії, але і на історичній достовірності. Історії відомі факти, коли королівської подружжю для збереження влади в руках династії за часів суворого середньовіччя, при народженні дитини жіночої статі доводилося ростити дівчинку, як хлопчика, і представляти її всім, як принца, щоб вона могла успадкувати корону.

У кхатовській інтерпретації спектакль «Гамлет» - це дуже-дуже світла повість про тлінність матеріального світу і про безсмертя нашої душі, творчості і всього доброго, що ми залишаємо на цій землі. Смішне і містичне, детективне і філософське акторську світовідчуття, цитата з центрального монологу головного героя в сучасному перекладі визначили жанр постановки - посміховисько. Світлої пам'яті поета і кіносценариста Олега Ремпінского присвячений цей спектакль. «Я хочу, щоб на моїх похоронах всі сміялися і раділи!» - сказав він колись.

Де: Будинок Актора

Коли: 23 лютого, 19:00

Вхід: 70-250 грн.

Odoo CMS - велика картинка

Фестиваль музики Моцарта

Його головними зірками стануть: прима Віденської опери Мікаела Селінгер і лауреат міжнародних премій, призер конкурсу Артура Рубінштейна - піаніст Антоній Баришевський. У фестивалі візьмуть участь солісти оркестру «Віртуози Києва», номінанти премії «Classical Music Awards 2018» Тарас Яропуд, Юрій Погорецький, Ірина Стародуб.

Моцарт - геній поза часом і простором. Щоб підкреслити актуальність його музики, організатори проведуть фестиваль в КВЦ «Парковий». Місце вибрали через унікальну акустику залу, а також футуристичну архітектуру, не схожу на академічні майданчики. Фестиваль обіцяє представити новий погляд на класику і дати кожному відвідувачу шанс відкрити для себе «свого» Моцарта.

Ми хочемо показати Києву різного Моцарта.

Програма покликана розкрити всю багатогранність музики Моцарта. Серед заявлених творів прозвучать: сонати для фортепіано в 4 руки, унікальний концерт для альта і скрипки, симфонії за участю арфи і духових інструментів, дуети для голосу і рояля, кларнетового квінтету, соната для скрипки і фортепіано, флейтовий квартет і багато інших твори.

Кульмінацією фестивалю стануть знамениті оперні арії у виконанні Мікаели Селінгер.

Коли: 24 лютого, 15:00, 18:00, 20:00

Де: КВЦ "Прковий"

Odoo CMS - велика картинка

Але вітер

Декорації створені з десятків вентиляторів. Актори не користуються словами. Музику створює поєднання шумів сцени та живих барабанів. І відеопроекції перетворюють простір театр у простір сновидіння. “...але вітер…” – притча про зустріч, про любов, про розставання і про надію. На сцені грають троє акторів, але дійових осіб лише двоє: людина – з усіма своїми почуттями, сподіваннями і конфліктами, та вітер – німий та невидимий, безумовне існування якого – єдина можлива форма діалогу з людиною. Вистава Влада Троїцького – поетична розповідь, не прив’язана до простору та часу. Медитативне дійство у тендітній та романтичній стилістиці Хаяо Міядзакі.

Де: Європейський Театральний Центр Краків

Коли: 25 лютого, 19:00

Вхід: 150-250 грн.

Odoo CMS - велика картинка

Однорукий

Жанр: Американська комедія з антрактом

Автор: Мартін МакДона

Режисер: Андрій Білоус

За п’єсою Мартіна МакДона «Руковтинання в Спокані». Відчути, яка захоплююча історія чекає на Вас цього вечора, можна зі слів одного з персонажів, що так само як і троє інших, опинився в номері готелю в місті Спокан, на півночі штату Вашингтон: «...Щось обов’язково станеться. Січеш? Щось драматичне. Зараз... А прикинь, чувак заселяється, а в нього одна лише рука, а разом з ним приваблива сучка, а з нею якийсь чорний, і десять хвилин потому, чуються постріли, і вже ані сучки, ані чорного не видно. Що ж далі? Навіть не уявляю. Але що ж далі буде? Хто знає...» Американський гумор та українська душа поєдналися в інтригуючій комедії без цензури та гальм за п`єсою кращого драматурга сучасності Мартіна МакДона.

Де: Театр Київ

Коли: 25 лютого, 19:00

Вхід: 80-500 грн.

Джерела: 

http://molodyytheatre.com/repertoire/odnorukyy

https://concert.ua/uk/eventpage/no-veter

https://concert.ua/uk/events/festyval-muzyky-motsarta

https://concert.ua/uk/events/hamlet

https://concert.ua/uk/events/atmasfera-360-muzei

Схожі публікації