«Халабуда» VS парк «Жовтневий»

Біля Чернівецької міськради активісти смажать шашлики, щоби їх припинили смажити в парку «Жовтневому»

Про головне

Оксана Чорна

Водночас під міськрадою власник комплексу для відпочинку проводить акцію на захист «Халабуди»

15 червня на Центральній площі міста Чернівці перед міською радою проходить акція «Врятуємо парк». Захід організовує ГО «Суспільні ініціативи», яке вимагає припинити незаконну комерційну діяльність на території парку підприємця Батюкевича, власника комплексу для відпочинку «Халабуда». Активісти смажать шашлики у недозволеному місці, так само, як це відбувається у парку на території комплексу.

«Хочемо звернути увагу депутатів міської ради на їх повну бездіяльність. Територія парку «Жовтневий» захоплена групою людей, які забирають у громади можливість відпочивати в парку безкоштовно. Ні поліція, ні директор парку не помічають порушень охоронного зобов’язання. Рішенням суду від 2015 року визнано недійсним договір із сестрою Батюкевича Смірновою, на яку зараз оформлені документи, щоби заплутати судову систему. Проте рішення суду досі не діє, і міська влада нічого для цього не робить».

Юрій Воронка, ГО "Суспільні ініціативи"

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Водночас перед міською радою відбувається ще одна акція «Геть руки від «Халабуди»», учасники якої переконують, що комплекс для відпочинку – можливість для доступного та гідного дозвілля. Організовує акцію Олександр Батюкевич, власник комплексу для відпочинку «Халабуда».

««Халабуда» – найкращий розважальний комплекс Чернівців. Ми вже десять років маємо цей бізнес, у нас є безкоштовні дитячі майданчики, катання на картингах. Так, у нас смажать шашлики, але це все в нормальних умовах, ми прибираємо і нікому не заважаємо. До того ж, маємо всі дозвільні документи».

 Олександр Батюкевич, власник комплексу для відпочинку "Халабуда"

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Активісти обох сторін намагалися говорити і з депутатами міської ради під час сесії, проте слова їм не надали. Чернівецький міський голова прокоментував дії активістів.

«Маю надію, що через кілька років «Халабуди» не буде», бо це – «безпрідєл»».

 Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова

Фото Оксани Чорної

Схожі публікації