ЄС закликає Україну призначити нових членів Центральної виборчої комісії

Таку заяву зробила делегація ЄС під час щорічного діалогу з питань прав людини

Про головне

Оксана Чорна

Делегації України та ЄС обговорювали безпеку журналістів і медіа в країні та на окупованих територіях

Європейський союз закликає Україну призначити нових членів Центральної виборчої комісії.

Про це йдеться у прес-релізі за підсумками щорічного діалогу Європейський Союз та Україна з питань прав людини, передає Українська правда.

ЄС підкреслив важливість гармонізації виборчого законодавства та призначення членів Центральної виборчої комісії, строк повноважень яких завершився, йдеться у повідомленні.

Також сторони обговорили шляхи посилення безпеки журналістів та медіа, включаючи шляхи вирішення питання публікації особистих даних журналістів на українських веб-сайтах, та розглядали питання блокування багатьох російських онлайн сервісів.

Крім того, ЄС та Україна висловили серйозну стурбованість подальшим погіршенням ситуації з правами людини на Кримському півострові, зокрема ситуацією з кримськими татарами, після незаконної анексії півострову Російською Федерацією.

ЄС та Україна засуджують порушення та зловживання в сфері прав людини на тих територіях Донецької та Луганської областей, над якими влада України не має повного контролю.

Сторони також закликають до негайного звільнення незаконно затриманих громадян України в Росії та на Кримському півострові.

Європейський Союз нагадав про зобов’язання України ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду.

Делегацію ЄС очолив Голова підрозділу з питань двосторонніх відносин з країнами Східного партнерства Європейської служби зовнішньої діяльності Дірк Шубель. Делегацію Україна очолив Заступник Міністра юстиції України Сергій Петухов.

Джерело фото: УНІАН

Схожі публікації