Громадський активіст обурений станом меморіалу жертвам нацизму у Чернівцях

На місці, де вбили 400 євреїв – тонни сміття

Про головне

Оксана Чорна

Артем Жук закликає чернівчан прибрати навколо пам'ятного знаку

1941 року в селі Біла нацисти розстріляли майже 400 євреїв. Серед вбитих неподалік річки Прут – вчителі, лікарі, професори, рабини. Сьогодні там стоїть пам'ятний знак жертвам цієї трагедії.

Громадський активіст Артем Жук обурений безладом навколо меморіалу. На сторінці в мережі Facebook активіст переконує, встановлення нових меморіалів при такому догляді за вже існуючими – лицемірство можновладців.

"Жодного разу за всі роки Незалежності жоден чиновник не звернув увагу на безлад, за який має бути соромно перед усім світом. На місці, яке 6-8 липня 1941 року побачило кров 400 євреїв, вбитими окупантами – тонни сміття, багнюка, будівництво і просто треш. Туристи, яким я час від часу показую це місце, просто не розуміють, як ми можемо не поважати своє минуле. Соромно." 

Артем Жук, громадський активіст


Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Щороку у перших числах липня на Буковині відзначають трагічну дату – розстріл чернівецьких євреїв у 1941 році. Артем закликає чернівчан прибрати навколо меморіалу напередодні пам'ятних днів.

"Так як можновладцях немає до цього діла, пропоную небайдужим чернівчанам зібратись на наступних вихідних і прибрати місце".

 Артем Жук, громадський активіст

Джерело фото

Схожі публікації