ГПУ і поліція почали вилучення документів у пацієнтських організацій

Слідчі займаються фінансовими документами організацій

Про головне

Ярина Боринець

Генеральна прокуратура України та Національна поліція розпочали вилучення документів у пацієнтської організації Благодійний фонд "Пацієнти України", в п'ятницю також заплановано вилучення документів у пацієнтської організації "Всеукраїнська мережа ЛЖВ"

Про це повідомляє Українська правда.

У БФ "Пацієнти України" зявили, що в п'ятницю слідчі Нацполіції почали ознайомлюватися з фінансовими документами організації за три роки роботи у рамках кримінальної справи, порушеної Генпрокуратурою. 

"Нас звинуватили в тому, що ми за гроші Глобального фонду закуповували медикаменти за завищеними цінами"

Благодійний фонд "Пацієнти України"

Співрозмовник агентства наголосив, що у рамках співпраці з Глобальним фондом організація проходить регулярні перевірки.

При цьому в пацієнтській організації зазначають, що у рамках співпраці з Глобальним фондом не закуповують лікарських засобів.

"У нас у жодному проекті ніяких закупівель немає. Ми займаємося лише адвокацією"

Благодійний фонд "Пацієнти України"

Водночас, як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Всеукраїнській благодійній організації "Всеукраїнська мережа ЛЖВ", слідчі Нацполіції мають намір у п'ятницю прийти і до цієї громадської організації для вилучення документів.

Пацієнтські організації зазначають, що кошти Глобального фонду в Україні отримують 588 організацій, зокрема 354 лікувальні заклади (СНІД-центри, туберкульозні диспансери) і 124 виправні установи.

Джерело фото

Схожі публікації