Google пообіцяв боротися з RT і Sputnik у новинах

Голова Роскомнагляду Олександр Жаров просить від Google пояснень, як він збирається міняти видачу новин

Про головне

Ярина Боринець

Google планує знизити видачу сайтів з «російською пропагандою» у своєму зібранні новин

Про це заявив Ерік Шмідт, виконавчий директор Alphabet - материнської компанії Google, на форумі з питань безпеки в Галіфаксі, передає Vice.

Відповідаючи на питання, чому сайти з «російською пропагандою» потрапляють у видачу агрегатора новин Google News, Шмідт повідомив, що компанія шукає вирішення цієї проблеми.

"В основному, це RT і Sputnik. Ми знаємо про це і намагаємося переналаштувати систему, щоб запобігти такому". 

Ерік Шмідт, виконавчий директор Alphabet

При цьому Шмідт підкреслив, що про блокування сайтів мова не йде. Вони так не працюю, сказав Шмідт.

Як саме Google планує знижувати видачу RT і Sputnik, у якого більше 30 сайтів на різних мовах, Шмідт не уточнив, заявивши лише, що особисто він є прихильником «ранжування» сайтів.

Представництво російського телеканалу RT і транслятор державного радіо Sputnik раніше на вимогу американської влади зареєструвалися в США як іноземні агенти.

У відповідь на вимогу до RT встати на облік в США в якості іноземного агента, Держдума прийняла законопроект, що вводить аналогічний статус для іноземних ЗМІ у Росії.

Проект закону поки не отримав схвалення Ради Федерації і не підписаний президентом РФ, проте Мін'юст Росії вже попередив «Голос Америки» і «Радіо Свободу» про те, що їх можуть визнати іноземними агентами.

Джерело фото

Схожі публікації