Генпрокурор Луценко пропонує звільнити главу "Укрзалізниці"

Луценко вважає, що Балчун "неналежним чином виконує свої обов’язки"

Про головне

Оксана Чорна

Генпрокурор Юрій Луценко звернувся до прем’єра Володимира Гройсмана з проханням не продовжувати контракт з главою Укрзалізниці Войцехом Балчуном

Про це повідомляє Українська правда.

У зверненні генпрокурор указав, що прокуратура та інші органи розслідують близько 90 кримінальних проваджень через привласнення, розтрати, заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем службовцями Укрзалізниці.

Для прикладу в документі Луценко навів відкриту справу щодо заступника начальника Департаменту локомотивного господарства УЗ, який своїми діями завдав збитків державі у сумі 12,8 мільйонів гривень.

Також він наводить і направлений до суду Дніпропетровської області обвинувальний акт стосовно службових осіб УЗ, які заволоділи державними коштами на суму понад 1,3 мільйона гривень.

Генпрокурор згадує і про розслідування військової прокуратури за фактом розголошення працівниками Укрзалізниці відомостей, що становлять державну таємницю і те, що "УЗ програє майже усі суди комерційним структурам".

"Вважаю, що така ситуація на залізничному транспорті зумовлена насамперед неналежним виконанням правління ПАТ "Укрзалізниця" покладених обов'язків. З огляду на викладене вважаю недоцільним продовження контракту з Войцехом Балчуном". 

Юрій Луценко, генпрокурор України

Джерело фото

Схожі публікації