Екс-директор «Інформаційних судових систем» затриманий при спробі покинути Україну

Йому повинні обрати запобіжний захід

Про головне

Яна Вичавка

Правоохоронці затримали при спробі перетину державного кордону України колишнього директора державного підприємства «Інформаційні судові системи»

Про це повідомив начальник відділу спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, передає Громадське.

«Колишнього директора державного підприємства «Інформаційні судові системи» затримали при спробі перетнути кордон з Росією. Він підозрюється у привласненні 6,4 млн грн».

 Сергій Горбатюк

Екс-директор державного підприємства підозрюється у привласненні в 2013-2014 роках разом з поплічниками державних коштів у сумі 6,4 мільйонів гривень шляхом укладення фіктивних домовленостей щодо постачання програмного забезпечення для систем відеоконференцзв'язку в органах юстиції України з наступним виведення державних коштів на підконтрольну іноземну компанію.

Окрім того, Генеральною прокуратурою України до Печерського районного суду м. Києва внесено клопотання про обрання стосовно вказаної службової особи міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наразі органом досудового розслідування вживаються заходи, спрямовані на встановлення всіх учасників злочинної схеми та їх ролі, а також перевіряються інші аналогічні угоди на суму понад 40 мільйонів гривень.

Джерело фото

Схожі публікації