Економічний форум "Україна-Баварія": німецькі інвестори активно цікавляться можливостями інвестицій

Степан Кубів відкрив економічний форум "Україна-Баварія"

Про головне

Ярина Боринець

Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів відкрив економічний форум "Україна-Баварія" в Мюнхені

На форумі беруть участь близько 160 представників бізнесу. Загалом загальноекономічні зв'язки з Україною підтримують 718 баварський підприємтсв.

Як повідомляється на офіційній сторінці Міністерства економічного розвитку і торгівлі у Twitter, німецькі інвестори активно цікавляться можливостями інвестицій в українську інфраструктуру і енергетику.

Степан Кубів наголосив на економічному потенціалі України.

"Україна має необхідний потенціал для того, щоб стати світовим виробничим та логістичним хабом, зосереджуючись на високих технологіях та створенні високої доданої вартості".

Степан Кубів, міністр економічного розвику та торгівлі

За повідомленням міністерства, за 9 місяців 2017 року розмір німецьких інвестицій в Україну зріс на $213 млн. Станом на 1 жовтня 2017 Німеччина інвестувала в економіку України $1,8 млрд, із яких $1,1 млрд – інвестиції в промисловість. Це + 30 000 робочих місць.

Степан Кубів також відмітив можливість вироблення електрокарів в Україні.

"Україна має зручне розташування та привабливі умови, щоб налагодити виробництво електрокарів з високою локалізацією виробництва в Україні. Виробництво одного такого автомобіля в Україні в 4 рази вигідніше, ніж у Німеччині".

Степан Кубів, міністр економічного розвитку та торгівлі

Продукція, яку Україна експортує до Німеччини найбільше - це електричні машини, насiння і плоди олійних рослин, руди та вироби з дерева та металів. Український експорт до Німеччини зріс на 23,1% та склав $1,6 млрд.

Джерело фото

Схожі публікації