Два українські фільми увійшли до програми Каннського кінофестивалю

Прем’єри відбудуться 9 та 12 травня відповідно

Про головне

Буняк Тетяна

Світові прем’єрні покази двох українських фільмів — «Донбас» і «Жінка на війні» — відбудуться у межах конкурсної програми 71-го Каннського міжнародного кінофестивалю

Про це розповів голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко на брифінгу у Києві, передає "Громадське".

"Одну з найпрестижніших програм фестивалю — «Особливий погляд» — відкриє український фільм Сергія Лозниці «Донбас». А в програмі «Тиждень критики» відбудеться прем’єра українського фільму «Жінка на війні» режисера Бенедикта Ерлінгссона".

Пилип Іллєнко, голова Державного агенства України з питань кіно

Їхні прем’єри відбудуться 9 та 12 травня відповідно.

Іллєнко наголосив, що ці два фільми були переможцями конкурсу, який проводило Держкіно на здійснення фінансування.

Співпродюсер фільму «Донбас» Денис Іванов розповів, що стрічку створили у співпраці п’яти країн.

"Але без підтримки Агентства з питань кіно створення фільму було б неможливе. Я говорю не лише про фінансову підтримку, а про контакти з фондами інших країн, зокрема в Нідерландах відбулася зустріч про підтримку. Бюджет фільму становить 2,4 мільйони євро, сума держпідтримки це 16 мільйонів 736 тисяч гривень".

Пилип Іллєнко, голова Державного агенства України з питань кіно

Співродюсер фільму «Жінка на війні» Сергій Лавренюк зазначив, що бюджет фільму трохи менший за 81 мільйонів гривень, з яких внесок держави становить 10 мільйонів 846 тисяч гривень.

Обидва фільми вийдуть в український прокат восени 2018 року.

Іллєнко також розповів, що на кіноринку фестивалю з 8 по 17 травня працюватиме український павільйон. У програмі роботи павільйону — коктейльний прийом від Одеського кінофестивалю (13 травня), бізнес-ланч Meet Ukrainian Producers (15 травня), українська вечірка для іноземних партнерів (16 травня).

"Цього року ми плануємо витратити на роботу павільйону 760 тис. грн. Торік було лише 300 тис. Це не означає, що ціни піднялися, але держава стає головним фінансистом українського павільйону на кіноринку в Каннах. Раніше нам постійно доводилося вирішувати це питання за допомогою спонсорів".

Пилип Іллєнко, голова Державного агенства України з питань кіно

Джерело фото

Схожі публікації